Егіс

 

 

Білім беру саласы: «Қатынас», «Шығармашылық»

Бөлімі:” Көркем әдебиет”, “Мүсіндеу”

Тақырыбы: “Нан дастарханға қалай келеді?”

Мақсаты: Балалардың егіс алқабы жайлы түсінік беру. Егіс алқабын суреттен көргендері бойынша сұрақтарға толық жауап беруге үйрету. Ел байлығы – астықтың дастарханға нан болып қалай келетінін түсіндіру арқылы, үлкендердің еңбегін құрметтеп бағалай білуге үйрету.

Міндеті:Егістік көлік түрлерімен таныстыру, нанның қалай пайда болатынын слайд,сурет арқылы көрестіп түсіндіру. Еңбек құдіретін түсіндіру.

Білімділігі: Балалардың күз туралы түсініктерін кеңейтіп күз  мезгілінің ерекшелігін бақылап, егін алқабына білімін кеңейту. Бидайдың өсуі,нан пісіру кезеңдері,бидайдың құндылығы туралы түсінік беру.                                                                                                             Дамытушылық: Балалардың  сөздік  қорын  молайту,  есте  сақтау  қабілетін,  дүние  танымын  дамыту.                                                                                                                                                                Тәрбиелік:  Ел байлығы – астықтың дастарханға нан болып қалай келетінін түсіндіру арқылы, үлкендердің еңбегін құрметтеп бағалай білуге еңбексүйгіштікке тәрбиелеу.                                                            Әдісі: Әңгімелеу,  слайд   көрсету,  түсіндіру, сұрақ – жауап,  сергіту сәті, Д/ойын, бағалау, мнемо кестесі бойынша қорытындылау.

Көрнекілігі: слайд, суреттер, иленген қамыр,түрлі түсті ермексаз, тақтайша, қол сүрткіш, бидай, нан түрлері, макет,карточкалар.

Билигвальді компонент: Бидай-пшеница, нан-хлеб, ұн-мука.

Ұйымдастырылған оқу қызметінің барысы:

Кіріспе:

Сәлемдесу

Мейірімді жүрекпен                                                                                                                                                                       Ақ пейілді тілекпен                                                                                                                                       Амандасып алайық                                                                                                                                                    Бір жадырап қалайық

Балалар,  келген қонақтармен  сәлемдесіп  алайық.

Сәлеметсіздер ме, апайлар! Здраствуйте!

Шаттық  шеңбері:

Қуанамыз,күлеміз                                                                                                                                                    Бар әлемді сүйеміз                                                                                                                                                       Қол ұстасып,қуанып                                                                                                                                            Достармен бір жүреміз

Жұмбақ

Тәрбиеші:

Астық пісіп, орақ түсіп,                                                                                                                                       Қырман дәнге толады.                                                                                                             Бүлдіршіндер,айтыңдаршы,                                                                                                                                          Бұл қай кезде болады?      Күз мезгілінде.

Негізгі  бөлім:

-Дұрыс, қазір жылдың қай мезгілі?

-Күз мезгілі.

-Күз мезгілінің айларын атайықшы?

-Қыркүйек,қазан,қараша.

-Қазір күз мезгілінің қай айы?

-Қараша айы.                                                                                                                                                              Балалар,  күз мезгілінде  ауа  райы қандай болады?

Балалардың жауабын тындау.

Мансұр                                                                                                           Қарашы күз келді,күз келді

Bilimger.kz Республикалық білім порталы

Қазақстан Республикасы Мәдениет және Ақпарат министрлігіне тіркелген.

Куәлік нөмірі: KZ45VPY00102718

Вам может также понравиться...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *